Meghalt a kórházban a megkéselt gdanski polgármester

2019.01.14. 14:58 Módosítva: 2019.01.14. 15:30

Meghalt a vasárnap megkéselt gdanski főpolgármester, Pawel Adamowicz - jelentette be hétfő délután az őt ápoló gdanski kórház orvosa.

Az 53 éves Pawel Adamowiczot vasárnap este egy jótékonysági célú, szabadtéri rendezvényen késelték meg. Újra kellett éleszteni, majd kórházba szállították, ahol megműtötték. Adamowicz szívét súlyos, a rekeszizmát és más hasi szerveit enyhébb sérülések érték.

Adamowicz több ciklus óta vezette Gdansk városát polgármesterként. A jelenleg az országos szinten ellenzékben lévő Polgári Platform alapító tagja, a tavaly októberi helyhatósági választásokon független jelöltként választották újra.

A gdanski orvosi egyetem kórháza előtt Lukasz Szumowski egészségügyi miniszter részvételével rendezett sajtótájékoztatón azt mondták: harcoltak Adamowicz életének megmentéséért, de sajnálatos módon elveszítették a küzdelmet. A főpolgármester éjjel ötórás műtéten esett át, azóta nem volt eszméleténél, a szív működését helyettesítő ECMO-készülék (testen kívüli membrán-oxigenizátor) segítségével tartották életben.

A gdanski rendőrség tájékoztatása szerint a bűntetett előéletű, 27 éves elkövetőnél korábban lelki betegséget diagnosztizáltak.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport