Kilenc embert tartóztattak le a kenyai terrortámadás után

2019.01.18. 13:58

A kenyai rendőrség kilenc embert vett őrizetbe a Nairobiban történt, 21 halálos áldozattal járó terrortámadás miatt, írja az MTI. A támadást egy szomáliai fegyveres csoport követte el a kenyai főváros központjában lévő DusitD2 épületegyüttesnél, ahol a biztonsági erők 20 órás ostrom során megölték az öt támadót. 

Joseph Boinnet kenyai rendőr-főfelügyelő szerdán közölte, hogy két embert vettek őrizetbe, az nem derült ki, hogy a további hét gyanúsítottat pontosan mikor fogták el. A nyomozók jelenleg még egy nőt keresnek, akit azzal gyanúsítanak, hogy Kiunga városából - a mombasai kikötőn keresztül - fegyvereket hozott Nairobiba.

A merénylet elkövetőjeként az al-Shabaab szomáliai terrorszervezet jelentkezett. Az al-Kaida terrorhálózathoz kötődő al-Shabaab szomáliai iszlamista milícia már kedden jelentkezett a támadás elkövetőjeként, majd csütörtök hajnalban közölték: a Nairobi központjában lévő DusitD2 épületegyüttes elleni támadást azért hajtották végre, mert így akarták megbosszulni, hogy Donald Trump amerikai elnök elismerte Jeruzsálemet Izrael fővárosaként.

A halálos áldozatok közül 16 ember kenyai volt. Meghalt egy amerikai és egy brit állampolgár is. Három halálos áldozat pedig afrikai, de állampolgárságukat egyelőre nem tudják.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport