Inkább öngyilkosok lettek, mint hogy visszatérjenek Szaúd-Arábiába

2019.01.23. 09:20

Az orvosszakértő szerint öngyilkos lett az a két szaúdi lány, akiket még októberben találtak meg a New York-i Hudson folyó partján, számolt be róla az NBC News.  A 16 éves Tala Farea és a 23 éves Rotana Farea holttestét október 24-én találták meg. 

Barbara Sampson vezető orvosszakértő elmondta, hogy a testvérek előbb ragasztószalaggal egymáshoz kötözték magukat, majd a folyóba ereszkedtek. A halál okaként vízbefúlást állapítottak meg. A vizsgálat megerősítette a rendőrség korábbi gyanúját, hogy a testvérek öngyilkosok lettek. 

A Virginia államban élő testvéreknek állítólag vissza kellett volna térniük Szaúd-Arábiába, ezért követhették el az öngyilkosságot. A testvérek még 2017 novemberében szöktek el a szüleiktől, majd decemberben egy virginiai menedékotthonba költöztek. 2017 augusztusában nyomuk veszett az otthonból, ez idő alatt a szülőknek nem volt kapcsolatuk a gyerekekkel. 

Később New Yorkban, hotelekben látták őket, egy szemtanú pedig egy manhattani játszótér közelében azonosította a lányokat, közel ahhoz a helyhez, ahol meghaltak. Egyes értesülések szerint a lányok anyja hívást kapott a szaúdi nagykövetségről az öngyilkosságot megelőző napon, miszerint a családnak haza kell térnie, mivel a testvérek menedékkérelmet adtak be az Egyesült Államokban. Szaúd-Arábia washingtoni nagykövetsége tagadta, hogy keresték volna a családot.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport