Már 16 áldozata van az extrém hidegnek Amerikában

GettyImages-1126514848
2019.02.01. 13:10

A hatóságok közleménye szerint már legalább tizenhat haláleset hozható összefüggésbe az Egyesült Államok északi államait sújtó extrém hideggel. A halálesetek Iowa, Illinois, Michigan, Minnesota, Wisconsin és Indiana államokban történtek, és sokan szenvedtek fagyási sérüléseket. 

Ezeket amúgy nem nehéz összeszedni, mert olyan hideg van egy-egy államban, hogy már öt-tíz perc szabadban tartózkodás elég ahhoz, hogy valaki fagyási sérüléseket szenvedjen. A CNN idézi az egyik chicagói kórház orvosát, aki elmondta, hogy csak hozzájuk ötven ember került be szörnyű fagyási sérülésekkel, ezeket leginkább a kezükön és a lábukon szenvedték el. 

A csütörtöki volt egyébként a város történetének második leghidegebb napja: –30 fokot mértek, ami csak két fokkal marad el az 1985-ben mért rekordtól. 

Michiganben zárva maradtak csütörtökön az állami intézmények, a postai szolgáltatás pedig továbbra is akadozik az északi államokban. Országos szinten eddig több mint hatezer járatot kellett törölni az időjárás miatt, leginkább Chicagóban voltak fennakadások. 

(Borítókép: Befagyott Michigan-tó, Illinois-ban 2019. január 31-én. Fotó: Scott Olson / Getty Images Hungary)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport