Halálra kínoztak egy 7 éves gyereket az USA-ban, mert nem tanulta meg a bibliai idézeteket

2019.02.05. 08:40 Módosítva: 2019.02.05. 10:12

Apja utasítására egy 14 éves gyerek kínzott halálra egy gyámságukra bízott, 7 éves kisfiút az Egyesült Államokban, mert a kisfiú nem tanult meg 13 bibliai idézetet. Az eset ugyan tavaly áprilisban történt a Wisconsin állambeli Manitowocban, de az ügyben csak most indult eljárás, írja a Wtaq.com.

Ethan Hauschultz
Ethan Hauschultz
Fotó: WFRV Local 5 / youtube

A 7 éves Ethant és testvéreit 2017-ben a Hauschultz-családnál helyezték gyámság alá. A testvérek a rendőrségen azt mondták: rendszeresen büntették őket azzal, hogy az udvaron nehéz farönköket cipelve kellett körben járniuk. A gyilkosság hetében naponta két órát kellett a farönkkel sétálniuk, miután nem tanulták meg az előírt bibliai idézeteket.

A 7 éves Ethanre nevelőapja azt a büntetést szabta ki, hogy a gyereknek egy 20 kilós farönköt, saját testsúlyának kétharmadát kellett cipelnie a téli hidegben. A feladat teljesítésének ellenőrzését 14 éves (vér szerinti) fiára, Damienre bízta.

Damien azonban a büntetést további kínzásokkal tetézte. Szíjjal és bottal ütlegelte, és többször ellökte a nehéz farönkkel küszködő gyereket.

Timothy Hauschultz, Tina McKeever-Hauschultz, Ethan nevelőszülei
Timothy Hauschultz, Tina McKeever-Hauschultz, Ethan nevelőszülei
Fotó: Manitowoc County Sheriff’s Office

Amikor a kisfiú arccal egy pocsolyába esett, Damien a hátára tette a nehéz farönköt, és rá is állt. Ezután 20 percre a hóba temette a gyereket, miközben a kisfiún sem cipő, sem kabát nem volt. Ezt később azzal magyarázta, hogy azt hitte: a fiú azért nem mozdul, mert így akarja ellógni a feladatot.  

A kisfiú egy idő már nem reagált semmire, ezután vitték kórházba, ahol már csak a halál beálltát tudták megállapítani. A gyerek kihűlés következtében halt meg. Az orvosszakértői vizsgálat szerint testén tompa ütésektől származó sérülések voltak láthatók. 

Damien a rendőrségen azt vallotta: dühös volt, mert miután hozzájuk költöztek a gyámság alá vett gyerekek, felborult az élete, az otthonuk pedig olyan lett, mint egy börtön.

Az ügyben a 15 éves Damien mellett a gyermek nevelőszülei ellen is eljárás indult. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport