Autóbombákkal követtek el merényletet a török ellenőrzésű területeken

2019.02.21. 23:14

Két, autóba rejtett pokolgépes merényletet hajtottak végre a Törökország által ellenőrzött északnyugat-szíriai területeken, írja az MTI a Reutersre hivatkozva. A támadások elkövetését egyelőre senki sem vállalta magára. 

Az egyik robbantást Afrín városában követték el: egy 10 éves kislány és egy férfi meghalt, húszan pedig megsérültek. A pokolgépet távvezérléssel hozták működésbe egy főúton.

A másik robbanás Afríntól keletre, Dzserablúsz városában történt, amikor az egyik szíriai felkelő szervezet tagjai megpróbáltak hatástalanítani egy ugyancsak gépkocsiba rejtett robbanószerkezetet. Legalább négyen haltak meg.

Az Azáz, Dzserablúsz és Báb város alkotta háromszöget, illetve Afrínt Törökország és az általa támogatott szíriai felkelők ellenőrzik, miután a megtisztították az Iszlám Állam dzsihadista szervezettől és a Népvédelmi Egységek nevű kurd milíciától. Ezzel kapcsolatban Recep Tayyip Erdogan török elnök január végén elmondta, hogy Ankara olyan biztonsági övezeteket tervez kialakítani Szíriában, ahova hazatérhet az a négymillió szíriai menekült, aki még mindig Törökországban él. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport