Robbantás és lövöldözés volt egy kabuli kormányhivatal mellett

2019.04.20. 10:49

Robbantás és lövöldözés volt Kabulban a Kommunikációs és Informatikai Minisztérium épületénél, helyi idő szerint húsz perccel dél előtt (itthoni idő szerint nem sokkal reggel kilenc után). 

A támadásokban hatan megsérültek, írja az AFP. A robbantást öngyilkos merénylők hajtották végre a minisztérium bejáratánál, bár arról még nincsenek hírek, pontosan hányan voltak, számukat három-négyre teszik. Ezután a támadók be akartak menni az épületbe, miközben azt kiabálták, hogy mindenkit meg fognak ölni.

a lövöldözés órákig tartott a támadók és a biztonsági erők között.

A kabuli rendőrfőnök szerint négy támadó rendőrruhában volt. Kettőt a rendőrök lelőttek.

A támadás a forgalmas belvárosban történt, közel az elnöki palotához. Helyi biztonsági erők szálltak szembe a támadókkal, írja a BBC. Több száz embert kellett kimenekíteni a környékről.

A támadást egyelőre egy csoport sem vállalta magára.

Frissítés : A tálibok egy közleményt adtak ki, amiben azt írják, nincs közük a támadáshoz, írja a Reuters.

A támadás csak pár nappal azután történt, hogy a tálibok bejelentették , megindítják tavaszi offenzívájukat annak ellenére, hogy közben tárgyalásokat folytatnak az Egyesült Államokkal egy esetleges békemegállapodás előkészítéséről.

Az elmúlt hetekben országszerte egyre hevesebbé váltak az összecsapások a lázadók és a kormányerők között. A harcokban katonák és civilek százai vesztették életüket vagy sebesültek meg. Az afgán kormány már márciusban megindította Halíd nevet viselő offenzíváját. 

Az afganisztáni háborúról  itt írtunk  bővebben. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport