Vádat emeltek a tíz évig Dominikán bujkáló brutális nyíregyházi férfi ellen

2019.04.29. 08:50

Vádat emeltek egy férfi ellen, aki még 2008-ban a nyíregyházi családi házukban ölte meg élettársát, majd Dominikára menekült, ahol tíz évi bujkálás után fogták meg.

A férfi 2003-tól élt élettársi kapcsolatban a sértettel egy nyíregyházi családi házban. 2008 május 3-ára virradóan a nő a barátaival szórakozott, majd a hajnali órákban egy ismerőse kísérte haza taxival. Ezt a férfi kifogásolta, az ismerőst két pofon kíséretében elküldte, a nőt pedig a bezavarta a lakásba. Ezután 2008. május 5-én a délutáni órákig a férfi a nőt többször puszta kézzel, ököllel a fején, a végtagjain megütötte, illetve megrúgta, valamint fojtogatta és két körmét is leszakította.

A nő megpróbált segítséget kérni az ingatlanon lakó másik családtól, de azok nem segítettek neki.

A férfi ezután tovább verte a nőt, aki a fején olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy eszméletlen és mozgásképtelen állapotba került. A magatehetetlen nőt az élettársa magára hagyta, és ismeretlen helyre távozott. A nőt május 5-én egy ismerőse találta meg, aki értesítette a mentőket, de a szakszerű orvosi ellátás ellenére a sértett május 11. napján a kórházban elhunyt.

A férfi a hatóságok elől ismeretlen helyre szökött és csak nemzetközi elfogatóparancs eredményeként sikerült több mint tíz év elteltével a Dominikai Köztársaságban elfogni és Magyarországra hozni. 

A letartóztatásban lévő vádlott tagadja a bűncselekmény elkövetését. Az ügyészség a vádiratban börtönbüntetés, valamint közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabására tett indítványt. Emberöléssel vádolják a férfit.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport