18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Fegyveres ámokfutást rendezett egy náci nőgyűlölő Dallasban

2019.06.17. 21:11 Módosítva: 2019.06.17. 22:31

Komoly tűzerővel felszerelkezett, símaszkos férfi lövöldözött Dallasban, a bíróság épületénél, ottani idő szerint hétfő reggel, írja az NBC. A rendőrök a terroristát lelőtték, a kórházba szállítása után meghalt. Más nem sérült meg a lövöldözés során.

A támadót Brian Isaack Clyde-nak hívják, az azonosítása után kiderült róla, hogy az interneten előre bejelentette, hogy mire készül, korábban rendszeresen osztott meg összeesküvés-elméletekről bejegyzéseket, és nőgyűlölő, valamint szélsőjobboldali, horogkeresztes mémeket is posztolt. A lövöldözés napján egy kardról készült képet tett ki a közösségi oldalára, és azt írta fölé, hogy védelmezni fogja a köztársaságot.

Az incel szubkultúrát és az ehhez kapcsolódó terrorcselekményeket ebben a cikkben mutattuk be:

A dallasi támadásról videó is készült, ezen az látható, ahogy a férfi már menekülés közben rálő az amerikai szövetségi épületben lévő hatósági emberekre. Az NBC beszámolója szerint a videó már azután készülhetett, hogy a lövöldözőt találat érte, látható, ahogy bemenekül a parkolóba, ahol később összeesett.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport