Erős földrengés volt Kalifornia déli részén

2019.07.04. 20:21 Módosítva: 2019.07.05. 10:59

Az amerikai földtani intézet mérései szerint 6,4-es erősségű földrengés rázta meg Kalifornia déli részét csütörtökön, helyi idő szerint délelőtt fél 11 körül – írja az ABC News.

A földrengés epicentruma a Mojave-sivatagban található Searles-völgy közelében volt San Bernardino megyében. A hatóságok szerint azonban egyelőre nem tudni sérültekről, de több épület és út megrongálódott a földmozgás miatt. 

earthquake-map-01-ht-jc-190704 hpMain 4x3 992
Fotó: USGS

A rengést Los Angelesben és Las Vegasban is érezni lehetett, de cunamiriadót valószínűleg nem fognak majd kiadni a földrengés miatt. Utoljára egyébként 1999-ben volt legalább 6-os erősségű földrengés az államban.

A Los Angeles-i nemzetközi repülőtér Twitteren azt írta, hogy nem sérült meg az infrastruktúra, a reptér pedig a megszokott módon üzemel.

Kalifornia a csendes-óceáni tűzgyűrűn fekszik, ahol gyakoriak a földrengések és nagyon aktív a vulkáni tevékenység. Ezen a vidéken az egymás mellett elmozduló kőzetlemezek állandó földrengésveszélyt okoznak. A mintegy 40 000 kilométer hosszúságú, patkó alakú övezetet mélytengeri árkok és vulkánok sora alkotja, és a kéregmozgások okozta egyéb jelenségek jellemzik.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport