Halálra késelt egy 17 évest, mert az rapzenét hallgatott

2019.07.09. 07:57

Egy huszonhét éves arizonai férfi halálra késelt egy nála tíz évvel fiatalabb fiút azért, mert a fiú rapzenét hallgatott, írja a CNN.

A szemtanúk szerint a tizenhét éves áldozat, Elijah Al-Amin semmi olyat nem tett, amivel kiprovokálta volna a támadást, az elkövető, Michael Paul Adams szó nélkül odasétált és hátba, majd torkon szúrta, ezután elsétált. Egy szemtanú megpróbált segíteni Al-Aminon, de a kiérkező mentőkkel együtt sem tudták megmenteni az életét. 

Adamset nem sokkal később az utcán állították meg a rendőrök, a keze, a karja és a lába is véres volt, a kést is megtalálták nála. Az elkövető a rendőröknek azt mondta, hogy a fiú korábban rapzenét hallgatott az autójában. Adams ettől kényelmetlenül érezte magát, mivel többször került összetűzésbe olyan emberekkel, akik rapzenét hallgatnak, és úgy véli, hogy az olyan emberek, akik rapet hallgatnak fenyegetést jelentenek rá és a környéken élőkre.

A férfi július elején szabadult a börtönből, és korábbi ügyvédje szerint mentális problémákkal küzd, bár a hivatalos iratokban ennek nincs nyoma.

Az áldozat édesanyja elmondta, fia sosem volt agresszív, semmilyen bandának nem volt a tagja, nem ivott, nem drogozott, és két gyorsétteremben dolgozott az iskola mellett. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport