Legalább 11 halott Afganisztánban, miután tálib lázadók megtámadtak egy hotelt

2019.07.13. 17:51

Legalább 11 ember meghalt, sokan megsebesültek, amikor tálib felkelők megtámadtak egy szállodát szombaton az északnyugat-afganisztáni Bádgesz tartomány Kala-Nau székhelyén - írja az MTI.

Az EFE spanyol hírügynökség szerint tudósítása szerint a támadás helyi idő szerint nem sokkal délután háromnegyed egy előtt kezdődött, amikor a radikális iszlamisták több tagja behatolt az épületbe, és ott válogatás nélkül lőni kezdett az emberekre. Az EFE szerint az incidens mintegy öt óráig tartott.

Naszrát Rahími afgán belügyi szóvivő Twitter-bejegyzése szerint  a támadás véget ért, három támadó meghalt, további kettőt pedig őrizetbe vettek. A támadásban nyolc rendőr is életét vesztette. A támadásban sokan megsebesültek, az EFE egyik korábbi beszámolója szerint legalább 18-an.

A támadást a kabuli kormány ellen fegyveres felkelést folytató tálib szélsőségesek vállalták magukra, akik nem hagynak fel a biztonsági erők elleni támadásaikkal dacára annak, hogy tárgyalásokat folytatnak a kabuli kormányt támogató Washingtonnal a háború lezárásáról. A Nemzetközi Válságcsoport (ICG) szerint a felkelők katonai sikerei jelentősen megerősítették pozíciójukat a politikai egyeztetéseken.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport