Kinyitotta a repülőgép ajtaját és a halálba ugrott a cambridge-i diák

2019.08.01. 18:07

A 19 éves Alana Cutland, a Cambridge-i Egyetem tanulója egy madagaszkári terepmunkán volt a nyár közepén, amikor július 25-én életét vesztette egy repülőgép-balesetben.

Pár nappal később kiderült, hogy a baleset körülményei szokatlanul szörnyűek voltak, az történt ugyanis, hogy Cutland egy kisgéppel repült vissza Anjajavyba egy természetvédelmi területről, ahol különleges rákokat tanulmányoztak, amikor kb. 1200 méteres magasságban kinyitotta a repülőgép ajtaját, és a halálba ugrott.

A holttestét még mindig nem találták meg, a hatóságok szerint erre egyre kisebb is az esély, mert a környéken nagyon sok fossza – egy madagaszkári cibetmacskaféle – él az erdőségekben, és ezek a ragadozó állatok valószínűleg megeszik a holttestet, ha megtalálják.

A baleset után kiderült, hogy az egyetemista valószínűleg éppen megkezdte az útját vissza Londonba, az egy hónapos kiküldetés csupán nyolcadik napján. A hírek szerint néhány nappal korábban elég aggasztó telefonbeszélgetései voltak a szüleivel. Ezután döntöttek úgy, hogy először egy kisgéppel repüljön el a lány Madagaszkár fővárosába, Antananarivóba, onnan Párizsba, onnan pedig haza Londonba.

A kisgépes úton vele volt egy segítő is, aki próbálta megakadályozni, hogy a lány kiugorjon a gépből, de végül Cutland sikeresen kiszabadult, hogy aztán kivesse magát a gépből.

Rendőrség rekonstruálta a jelenetet, amikor Alana kiugrott a kisgépből, és ahogy megpróbálták megakadályozni
Rendőrség rekonstruálta a jelenetet, amikor Alana kiugrott a kisgépből, és ahogy megpróbálták megakadályozni
Fotó: Madagascar Police

Egyelőre nem tudni, hogy mi vezetett a végzetes cselekedethez. Egyes elképzelések szerint az is lehet, hogy extrém módon reagált a szervezete a maláriaellenes gyógyszerre, mások úgy vélik, rosszul tűrte a kiküldetéssel járó stresszt, pár nap alatt ötször volt paranoiás rohama.

A terepmunkát nem a Cambridge-i Egyetem szervezte, a fiatal kutatók saját maguk finanszírozták az útjukat, a szülők szerint Cutland nagyon várta, hogy részt vegyen a madagaszkári túrán.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

(BBC, Daily Mail)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport