Három komp balesetében 11 halott a Fülöp-szigeteki ítéletidőben

K EPA20190803113
2019.08.04. 00:04

Három személyszállító komp szenvedett balesetet a Fülöp-szigeteken szombaton a rossz időjárás miatt.

A katasztrófáknak az eddigi adatok szerint 11 halálos áldozata van, hárman eltűntek, míg 63 túlélőt kimenekítettek a vízből – írja az Al-Dzsazíra. A baleset a szigetország középső részén lévő Guimaras-szorosnál történt.

A beszámoló szerint mindhárom hajó ugyanazon a rövid, nagyjából 20 perces transzferjáraton közlekedett, Iloilo kikötőváros és a Guimaras sziget között.

A beszámolók szerint a szorosban előbb két hajó ütközött, majd nem sokkal később egy harmadik felborult a heves hullámzásban. A halálos áldozatok többsége a M/B Chichi nevű kompon volt, ezen 42-en utaztak, közülük tízen haltak meg. Egy másik hajón, az M/B Kheiza nevűn csak a személyzet volt, míg a harmadikon, az M/B Jennyn körülbelül harminc utast szállítottak, egyikük ennek merülése közben hunyt el.

A Fülöp-szigeteki Vöröskereszt közzétett a Facebook-oldalán néhány képet a háromból két hajóról. Ezeken az látszik, hogy az egyik fejjel lefelé fordult, míg a másik szinte teljesen elsüllyedt, miközben még a mentők dolgoznak rajta.

 A parti őrség és a vöröskereszt munkatársai késő éjszaka is folytatták az eltűntek keresését.

A balesetet megelőzően a helyi meteorológusok monszunszerű esőzésekre és viharos időjárásra figyelmeztettek a szigetország keleti partjainál.

(Borítókép: A Fülöp-szigeteki Vöröskereszt által közreadott kép az egyik felborult hajóról a Fülöp-szigeteki Iloilo partjainál 2019. augusztus 3-án. Fotó: MTI / EPA)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport