Az El Pasó-i merénylő anyja aggódott, hogy fia 21 évesen már fegyvert tart

2019.08.08. 05:50

Az El Pasó-i lövöldözés gyanúsítottjának édesanyja hetekkel a tömegmészárlás előtt jelezte a rendőrségnek, hogy aggódik, mert a fia még csak 21 éves és egy AK típusú fegyverrel rendelkezik, mondta a család ügyvédje a CNN-nek. 

A texasi El Pasóban augusztus 3-án szombaton nyitott tüzet egy áruháznál Patrick Wood Crusius, huszonkét embert agyonlőtt és többtucatnyit megsebesített. 

A telefonbeszélgetés alatt Crusius anyjának viszont azt válaszolták, hogy mivel fia 21 éves, legálisan tarthat magánál fegyvert. A beszélgetés alatt a nő nem árulta el sem a saját, sem pedig fia nevét, de a rendőrség sem kérdezett több információt tőle. Az egyelőre nem tisztázott, hogy a támadó ugyanazt a fegyvert használta, mint amiről édesanyja a tömegmészárlás előtt bejelentést tett a rendőrségen. 

texas-walmart-shooter

A rendőrség szerint viszont nem történt ilyen telefonhívást. Mint mondták, Cruise családjával háromszor kerültek kapcsolatba:

  • amikor egy betörést jelentettek be, de erről később kiderült, hogy téves,
  • amikor Crusius egy kisebb baleset részese volt egy busz utasaként illetve
  • amikor a fiatalember elrohant otthonról, de 30 perccel később előkerült.

Mindeközben az MTI arról ír, hogy a texasi El Paso vezetői a rasszizmus elítélésére szólították fel Donald Trump amerikai elnököt, amikor szerdán látogatást tett a városban. A texasi-mexikói határon fekvő város önkormányzatának vezető tisztségviselői - még Trump érkezése előtt - közleményt adtak ki. Ebben leszögezték, hogy a város

gyógyulófélben van az Egyesült Államokban spanyol ajkúak ellen elkövetett legrosszabb terrorista támadás után.

Egyben arra szólították fel Donald Trumpot, hogy ítélje el az erőszakot és a fehér felsőbbrendűség hirdetését.  

Az amerikai elnök hétfőn sürgette, hogy a kongresszus szigorúbb törvényben szabályozza a fegyvervásárlásokhoz szükséges háttérellenőrzéseket. Trump Twitter-üzenetében hangsúlyozta, hogy az áldozatok halála nem lehetett hiábavaló, és felszólította a két fő politikai pártot, hogy tegyen lépéseket a fegyvervásárlás előtti háttérellenőrzések kiterjesztése érdekében.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport