Videón, ahogy leteperték a késes ámokfutót Sydney-ben

2019.08.13. 07:55

Egy nőt biztosan megkéselt, de egyes források szerint több emberre is rátámadt egy férfi Sydney belvárosában kedden. A támadót a járókelők ártalmatlanítottak és a kiérkező rendőrök őrizetbe vették, jelentette az ausztrál sajtó.

A Sky News azt írja, hogy a férfi egy nőt sebesített meg, őt a mentők stabil állapotban szállították kórházba. 

A Sky News hírportál szerint a férfi azt kiabálta a rendőrök felé, hogy

Lőjetek le! Meg akarok halni!

A hírportál hatósági forrásokra hivatkozva hozzátette, hogy a rendőrség szerint elszigetelt esetről volt szó, és nem kell további támadásoktól tartani. A Sky News riportere hozzáfűzte, hogy több szemtanú szerint a férfi a letartóztatáskor azt kiabálta, hogy „Allahu Akbar!", ám ezt a hatóságok egyelőre nem erősítették meg.

A rendőrség Twitteren szólította fel a lakosságot, hogy egyelőre kerüljék el a támadás helyszínét. Közben a Twitterre felkerült az a videó is, amelyen az látszik, ahogy a járókelők székekkel és ládákkal ártalmatlanították a fiatal férfit. 

Frissítés: A támadás helyszínéhez közel egy női holttestet is találtak a rendőrök, de még vizsgálják, hogy a két bűncselekmény között van-e összefüggés.

Scott Morrison ausztrál miniszterelnök mikroblogján súlyos aggodalmát fejezte ki a támadás miatt, és együttérzését fejezte ki azokkal, akik érintettek voltak benne.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport