1700 métert zuhant ernyő nélkül, de túlélte

2019.08.15. 21:08 Módosítva: 2019.08.15. 22:12

Csodával határos módon túlélte a zuhanást az a kanadai nő, aki 1700 méterről ugrott ki ejtőernyővel, de az nem nyílt ki. Nem működött a tartalék ernyője sem, így lényegében szabadesésben zuhant le egy fás területre – írta a CNN.

Több törést, köztük csigolyatörést szenvedett, de a rendőrség tájékoztatása szerint a nő nincs életveszélyben.

A becsapódás közelében a nő elméleti – tehát légellenállás nélkül számított – maximális sebessége több mint 600 kilométer volt óránként – bár ezen a légellenállás jelentősen lassított, ahogy az is számíthatott, hogy az ugrásban gyakorlott 30 éves nő milyen pozíciót vett fel, a sebesség lassítása érdekében. 

A gyakorlati sebessége 200 kilométer per óra lehetett.

Így is elképzelhetetlenül nagy szerencse kell a túléléshez, igaz, ahhoz, hogy egyik ernyő se nyíljon ki, viszont nagy szerencsétlenség: a tavalyi adatok alapján az Egyesült Államok Ejtőernyős Szövetsége szerint az ugrások 0,07 százalékában – 1536-ból egy esetben – szenvednek az ejtőernyősök valamilyen – nem feltétlenül súlyos – sérülést.

A Québec tartományban lévő Trois-Rivièresben balesetet szenvedett nő nevét nem hozták nyilvánosságra és – noha túlélése is csoda – egyelőre nincs hír arról, hogy maradandó sérülések nélkül élte-e túl a balesetet.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport