Hivatalosan is ejtették a Jeffrey Epstein elleni büntetőügyet

2019.08.29. 23:27

Hivatalosan is ejtette a Jeffrey Epstein elleni büntetőügyet Richard Berman bíró, mert az ügy gyanúsítottja meghalt - írja a CNN.

Epstein augusztus 10-én lett öngyilkos, 35 nappal azután, hogy emberkereskedelem és kiskorúak megrontása vádjával előzetes letartóztatásba helyezték.

Epstein halála után rögtön összeesküvés-elméletek kezdtek el keringeni az interneten, mivel többen úgy vélik, befolyásos ismerősi köréből sokaknak érdekében állt örökre elhallgattatni a milliárdost. Van olyan, amely Donald Trumpot, és olyan is, amely Bill Clintont sejti Epstein halála mögött. Bár a hatóságok szerint öngyilkosság történt, a Clintonról szóló elméletet még Trump is újraosztotta a Twitteren.

Epstein 1974-ben hullott ki a New York Egyetemről, hét évvel később viszont már milliárdosok vagyonát kezelte. Legfőbb ügyfele Les Wexner, az Abercormbie & Fitch és a Victoria's Secret tulajdonosa volt. Wexneren kívül azonban hivatalos dokumentumok hiányában semmit sem tudunk a többi ügyfeléről és befektetéseiről. Ennek ellenére Epstein a kilencvenes évekre már országszerte több luxusapartman tulajdonosa volt, 1998-ban pedig megvette a Virgin-szigetekhez tartozó Kis St. James-szigetet.

A milliárdos ismerőseinek körét két, 2015 januárjában a Gawker által publikált dokumentumból ismerjük.

Az egyik egy Fekete Könyvecskének nevezett notesz, melyet Alfredo Rodriguez, Epstein házvezetője szerzett meg. A könyvet – amiben Epstein ismerőseinek elérhetőségei vannak – Szent Grálhoz hasonlították, melynek nagy szerepe lehet az ügy felgöngyölítésében. A másik pedig Epstein egyik magángépének hajózónaplója, melyben feltüntettek mindenkit, aki 1998 és 2005 között a repülőn utazott. Ez volt az a gép, amivel a lányokat, illetve befolyásos ismerőseit utaztatta Epstein többek között a Kis St. James-szigetre (melyet sokan a Bűn szigetének vagy Pedofil-szigetnek neveznek), ahol aztán a szexuális aktusok történtek.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport