Már legalább hét halottja van a Dorian hurrikánnak

dorian2
2019.09.04. 15:54 Módosítva: 2019.09.04. 15:57

A CNN szerint már legalább hét halálos áldozata van a Dorian hurrikánnak a Bahamákon, ezt az ottani kormányfő, Hubert Minnis jelentette be. 

A politikus azt mondta újságíróknak, hogy legtöbben az Abaco nevű szigeten vesztették életüket. A kormányfő szerint történelmük legsúlyosabb katasztrófája érte most hazájukat. 

Minnis szerint a sebesültek száma 25. Az abacói kórházban 400 ember keresett menedéket a vihar elől, és 20 súlyos sérültet elszállítottak innen a fővárosba, Nassauba.

A szigeteken állandóan dolgoznak a mentőalakulatok, hogy a bajba került lakókat segítsék, 60 ezer embernek nincs elegendő élelme. Ahol lecsapott a hurrikán, minden egyes kikötő megsemmisült, és az itteni hajók 99 százaléka elsüllyedt. Az épületek 30 százaléka dőlt romba, 70 százalékuk pedig súlyosan megrongálódott. További mentőalakulatok tartanak a térségbe. 

Minnis szerint megsemmisítő csapást mért a hurrikán a Bahama-szigetekre. A legnagyobb károkat Abaco és Grand Bahama szigete szenvedte. 

A vihar miatt Georgia állam 21 megyéjére hirdettek szükségállapotot, ezután Dél-Karolina felé veszi az irányt. 

A hurrikán szerdán elhalad Florida partjai mellett, és ugyan itt nem ér szárazföldet, de a hatásait így is érzik, ottani idő szerint szerda reggel 20 ezer floridai háztartásban nem volt áram. Az orlandói repteret szerda déltől újra megnyitották, a charlestonit pedig délután háromkor zárták le. 

Fent, a borítóképen az látható, hogy közben egy újabb vihar alakult ki a Mexikói öbölben, a Fernand névre keresztelt hurrikán szerdán érte el Mexikó partvidékét.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport