18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Elszabadult a pokol egy mexikói városban, ahol őrizetbe akarták venni a Köpcös fiát

2019-10-18T034156Z 1977141556 RC181A497B60 RTRMADP 3 MEXICO-VIOL
2019.10.18. 07:45

Komoly összecsapások törtek ki az egyik mexikói állam fővárosában, Culiacánban, a helyi Riodoce rádióadó arról számolt be, hogy a belvárosban teherautókról felfegyverzett civilek lőnek egymásra délután, fényes nappal.

A jelentés szerint a félautomata fegyverek között nagy kaliberűek is vannak. Egyesek kisteherautókra, pick-upokra szerelt géppuskákkal járják az utcákat, valamint robbanások is hallatszanak. A Twitteren is több felvétel jelent meg a városban uralkodó állapotokról.

A 750 ezres lakosú Culiacán Sinaloa állam fővárosa. Az államban működik a Sinaloa kábítószerkartell, amelynek vezérét, Joaquín „Chapo” Guzmánt, vagyis a Köpcöst az Egyesült Államokban tartják fogva, miután életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték.

A Sky szerint a rendőröknek is visszavonulót kellett fújniuk, miután állig felfegyverzett emberek vették őket körbe egy házban, ahol a Köpcös egyik fiát akarták őrizetbe venni.  Az MTI azt írja, hogy egy harmincfős rendőregység csapott le a kábítószer-kereskedelemmel vádolt Ovidio Guzmánon és három társán. A várost uraló Sinaloa kartell emberei azonban körbevették a házat, és géppuskával felfegyverzett kisteherautóikon elárasztották a várost. A rendőrök a vérontás elkerülése érdekében elengedték Ovidio Guzmant és társait - közölte a mexikói kormány. Guzmanék elengedése ellenére Culiacánban ezután heves összecsapások voltak a dogkereskedők és a rendőrség, valamint a hadsereg között.

Olvasónk, Gábor a városban tartózkodott a családjával. „Tegnap mi is a városban ragadtunk, a kartell elbarikádozta a kiutakat. Mi családommal éppen kifelé tartottunk a városból Mazaltan felé délután 3-kor, amikor az autópálya díjszedő bódéja előtt kocsisorba botlottunk. Érdekes volt látni, hogyan hagyja el a helyszínt egy bordó pick-upon egy gépfegyverrel felszerelt kartelltag, akit senki nem próbált üldözni, hogyan vonult ki a rendőrség után a katonaság is helikopterestül, dzsipestül. Óriási volt a káosz, több helyivel beszéltünk, és még senki nem látott itt ilyet" – írta. 

A városban tartózkodik egy másik olvasónk, Péter is, ő azt írta, hogy az emberek nem is nagyon merészkednek ki az utcára:

Senki nem mozdul ki, ezt Sinaloa kormánya közleményben kérte. Nem csoda, ilyen még El Chapo idejében sem fordult elő soha. Valószínűleg holnap reggel már mintha mi sem történt volna, de felteszem, kihalt lesz a város. A tanítást felfüggesztették, ez biztos.

A mexikói belbiztonsági erőket mozgósították, és összeült a kormány válságstábja is. Sinaloa kormányzója az eddig tapasztalt egyik legsúlyosabbnak minősítette a helyzetet, és felszólította a lakosságot, hogy keressen menedéket.

Azt egyelőre nem tudni, hogy hányan vesznek részt a lövöldözésben, de a helyszínen készült képek alapján több áldozata van az összecsapásoknak. 

(MTI)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport