Átadták a vietnámi hatóságoknak a kamionba fulladt emberek papírjait

2019.10.28. 09:36

A London mellett, egy kamionban holtan talált 39 ember közül néggyel kapcsolatos dokumentumokat adott át az Egyesült Királyság Hanoinak ellenőrzésre - közölte a vietnami kormány hétfőn.

A közlemény idézi Bui Thanh Son vietnami külügyminiszter-helyettest, aki újságíróknak azt mondta: a dossziékat további vizsgálat céljából átadták a közbiztonsági minisztériumnak. A külügyminisztérium vizsgálja az áldozatok kilétét, de egyelőre semmilyen bizonyíték nincs arra nézve, hogy a halottak között vietnami állampolgárok is vannak - tette hozzá.

Nguyen Xuan Phuc vietnami kormányfő a hét végén vizsgálatot rendelt el olyan eltűnt vietnami állampolgárok ügyében, akikről feltételezik, hogy megfulladtak a Délkelet-Angliában talált kamion pótkocsijában.

Helyi lapjelentések szerint október 23. óta legalább 13 vietnami család számolt be arról, hogy eltűnt a gyereke.

A brit rendőrség eleinte úgy vélte, az áldozatok kínai állampolgárok, Peking azonban nem erősítette meg ezt, a hét végére pedig több vietnami család is felvette a kapcsolatot hazája londoni nagykövetségével azon családtagjai ügyében, akik korábban Nagy-Britanniába indultak, majd eltűntek.

Vietnami weboldalakon többen azt írták, elképzelhető, hogy az áldozatok hamis kínai útlevelekkel indultak útnak.

Az Ecpat nevű jótékonysági szervezet adatai szerint évente több száz vietnami állampolgárt csempésznek be Nagy-Britanniába.

A 39 holttestet néhány napja találták meg a délkelet-angliai Thurrock ipari parkjában álló kamion rakterében. A hűtőkonténer nem sokkal korábban érkezett a Temze torkolatában fekvő Purfleet kisváros komptermináljába a belgiumi Zeebrugge kikötőjéből. A Scania típusú nyerges vontató Írországból kelt át komppal Angliába, és röviddel a holttestek megtalálása előtt vette fel a pótkocsit.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport