Négy embert megszúrt és egynek leharapta a fülét egy férfi Hongkongban

2019.11.03. 16:09

Legalább négy ember megsérült egy vasárnapi demokráciapárti tüntetésen Hongkongban – írja a BBC. A helyi média szerint a támadó egy tüntető párral vitatkozott, majd kést rántott. Legalább négy embert sebesített meg, mielőtt a tömeg összeverte.

A Cityplaza bevásárlóközpontnál tartott tüntetés sérültjei között van egy helyi képviselő, Andrew Chiu Ka-yin is. Képeken látszik, ahogy a támadó a nyakába kapaszkodik, és a fülét harapja. A Hong Kong Free Post szerint a férfi mandarinul beszélt, és azért ment a tüntetésre, hogy Pekinget támogassa.

Az öt hónapja tartó tüntetések után a héten pekingi vezetők azt sugallták, hogy hajlandóak változtatni a módszeren, amivel Hongkongot irányítják. A tüntetések egyik központi célja a legtöbb felnőttre érvényes általános választójog bevezetése.

Nem a vasárnapi áldozat az első ismert aktivista, aki egy tüntetésről egyenesen kórházba került. Jimmy Shamet, a Civil Human Rights Front nevű demokratapárti csoport egyik vezetőjét előző hónapban kalapáccsal és csavarkulcsokkal verték össze.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport