Tucatnyian haltak meg egy felvidéki buszbalesetben

o nyitra-halalos-helyszineles
2019.11.13. 14:30

Autóbusz és teherautó ütközött Szlovákiában, a Nyitrai járásban, Nyitragerencsér község mellett szerda 13 óra körül, a rendőrség eleinte 13 halottról és "legalább 20 sérültről" számolt be, a Tűzoltóság és Műszaki Mentőszolgálat Országos Parancsnoksága szerint

a balesetnek 12 halálos áldozata van,  köztük három gyerek, és 17 ember sérült meg, hárman életveszélyesen

Néhány sérültet a mentők a tűzoltókkal közösen ápolnak a tűzoltóság evakuációs autóbuszában. A tűzoltók egy felfújható sátrat állítanak fel a bevetésen lévő mentőegységek tagjai és a sérültek számára. A mentést nehezítette a zuhogó eső, és az a tény, hogy

a baleset következtében többen kiestek az autóbuszból és a környéken kellett kutatni utánuk.

Az I/65-ös utat lezárták a Nyitráról Aranyosmarót felé tartó irányban, a műszaki mentést 40 tűzoltó végzi. A baleset körülményeiről a helyi média délután három körül már azt írta, hogy egy kavicsszállító teherautó billent meg az úton, majd ütközött egy, főleg középiskolás diákokat szállító busz oldalának, melyet bele is döntött az árokba.

eleinte az arra járó autósok is segítettek a mentésben, és mind kivették a kocsijaikból az egészségügyi ládáikat, hogy átadják a mentőknek.

A tragikus baleset miatt Peter Pellegrini szlovák kormányfő is megszakította hivatalos ciprusi látogatását és hazaindult Szlovákiába, közben Facebook-posztban fejezte ki őszinte részvétét a halálos áldozatok családtagjainak. Szlovákiában 10 éve nem történt ilyen súlyos baleset, akkor a breznói járásbeli Garamszécsen (Polomka) egy autóbusz hajtott a vonat elé, és ennek következtében 12-en életüket vesztették.

Az érintett útszakasznak egyébként az R1-es autópálya 2011-es megépülése előtt igen rossz híre volt, a régióban csak "Halálút"-nak nevezték az utat övező - halálos balesetekre emlékező - kis keresztek után.

Frissítés: Orbán Viktor levélben fejezte ki együttérzését

Szerda délután Orbán Viktor szlovák kollégájának, Peter Pellegrininek levélben fejezte ki együttérzését:

Magyarország kormánya és a magyar emberek nevében szeretném kifejezni együttérzésünket és támogatásunkat ezekben a nehéz órákban. Imádkozunk a gyászoló családokért és a sérültek felépüléséért.

(MTI, parameter.sk, bumm.sk)

(Borítókép: Rendőrök és mentők a baleset helyszínén. Fotó: HaZZ)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport