Lelőtték azt a négy indiai férfit, akik megerőszakoltak és megöltek egy nőt

2019.12.06. 09:23

Az indiai rendőrség lelőtt négy embert, akiket a haidarábádi állatorvosnő megerőszakolásával gyanúsítottak, írja a BBC. 

Múlt hét szombaton ismerte be négy férfi, hogy november 27-én csoportosan megerőszakoltak, majd élve felgyújtottak egy nőt az indiai Haidarábádban. A 27 éves állatorvos nem teljesen volt eszméleténél, amikor az erőszak után egy teherautóval egy híd alá vitték, dízellel és benzinnel lelocsolták, majd felgyújtották.

A gyanúsítottakat eddig a rendőrség őrizetben tartotta, péntek kora reggel vitték őket vissza a bűncselekmény helyszínére, hogy rekonstruálni tudják az esetet. A helyi rendőrség szerint azonban ekkor a férfiak megpróbálták ellopni a rendőrök fegyvereit, hogy elszökhessenek. Ekkor lőtték le őket a rendőrök. 

A fiatal nő maradványait múlt hét csütörtökön találták meg, és óriási helyi tiltakozásokhoz vezetett, hogy a helyiek szerint a rendőrség sokáig tétlenkedett az üggyel kapcsolatban. Miután a gyanúsítottakat lelőtték, több ezer ember ment az utcára, hogy a rendőrséget ünnepelje. Az áldozat édesanyja a BBC-nek azt nyilatkozta:

Nem tudom szavakban elmondani. Boldogságot éreztem, de mindeközben bánatot is amiatt, hogy a lányom soha többé nem jön haza. A lányom lelke végre békében van, egy lánynak sem szabadna megtapasztalnia azt, ami a vele történt.

Az anya azt is elmondta, hogy szerinte szigorítani kellene a szexuális zaklatásról és nemi erőszakról szóló törvényt. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport