Tíz ember halt meg egy mogadishui hotel elleni terrortámadásban

2019.12.11. 09:19

Tíz ember halt meg és 11-en sebesültek meg a mogadishui elnöki rezidencia közelében levő szállodát ért terrortámadásban, idézte az MTI a rendőrségi közlést. A népszerű SYL Hotelt a szomáliai al-Shabaab terrorszervezet iszlamistái rohamozták meg.

A biztonsági erők hétórás tűzpárbaj során végeztek az öt támadóval. A lövöldözésben két katona és három civil halt még meg.

A támadás kezdete után a biztonsági erők 82 embert menekítettek ki a szálloda épületéből. A hotelben rendszeresen megfordulnak kormányzati tisztségviselők és befolyásos üzletemberek.

Az al-Shabaab elismerte, hogy a támadást tagjai követték el. Az AP amerikai hírügynökség szerint ugyanakkor a mostani támadás eltért a szélsőségesek korábbi merényleteitől, amelyekben autókba rejtett pokolgépeket használtak az erősen őrzött létesítmények védelmének áttörésére a harcosaik rohamát megelőzően. 

Most azonban csak gyalogosan támadó szélsőségesek voltak, ami új taktikai fogás lehet.

Szomáliai tisztségviselők szerint az új biztonsági intézkedések, így a Mogadishuban berendezett ellenőrzőpontok megnehezítik a terroristák dolgát, akik emiatt gyalogszerrel kénytelenek támadni.

Az al-Kaida nemzetközi terrorszervezettel kapcsolatban álló szélsőségesek rendszeresen hajtanak végre támadásokat a kelet-afrikai országban civilek és katonai célpontok ellen. A Szomália déli és középső részén több körzetet felügyelő al-Shabaab célja, hogy megdöntse a mogadishui kormány hatalmát.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport