Hat áldozat holttestét már megtalálták a Fehér-szigeten, kettőt még keresnek

2019.12.13. 07:26

A hétfői, fehér-szigeti vulkánkitörés után pénteken tudta elkezdeni a katonaság a vulkáni aktivitás után eltűnt nyolc fő keresését, eddig ugyanis nagyon veszélyes lett volna megközelíteni a szigetet. A kitöréskor 47 fő tartózkodott a szigeten, közülük 8-an meghaltak, 31-en pedig kórházba kerültek, 25-ük  állapota még mindig kritikus. Az új-zélandi védelmi erő katonái 8 eltűntet keresnek, közülük idáig hat fő holttestét találták meg pénteken, írja a Reuters. A megtalált áldozatok testét tengerészeti járőrhajóval szállították a szárazföldre, hogy megkezdjék az azonosításukat. 

A mai nap arról szólt, hogy eljuttassuk az áldozatok a hozzátartozóikhoz

– nyilatkozta Új-Zéland miniszterelnöke, Jacinda Adrern egy Whakatanéban tartott sajtótájékoztatón. A településen összesen  kb. 100 hozzátartozó és helyi imádkozott és énekelt együtt. Adrern hozzátette: tisztában vannak vele, hogy a hozzátartozók fájdalmát ez nem fogja enyhíteni, de kötelességüknek tartják, hogy mielőbb visszajuttassák az áldozatok testét.

A védelmi erő katonái további két főt keresnek, a búvárok a part mellett is lemerültek, de egyelőre nem találtak semmit. Szombaton folytatják a kutatást.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport