Több embert megkéselt az utcán, a francia rendőrök agyonlőtték

K EPA20200103132
2020.01.03. 15:15 Módosítva: 2020.01.03. 19:11

Több járókelőt megkéselt egy támadó a Párizshoz közeli Villejuifban, egy parkban, írják francia lapok. A BFMTV azt írja, hogy három embert is megkéselt a támadó, egyikük meghalt, két sérült állapota súlyos.

A halálos áldozat egy 56 éves férfi, aki a feleségével ment sétálni a parkba. Az asszonyt próbálta védeni a támadóval szemben, amikor megkéselték, írja a Le Figaro. Az ügyészség sajtótájékoztatón elmondta, hogy a támadó több másik embert is megpróbált megkéselni, de ők ki tudtak térni előle.

A támadó megpróbált elmenekülni egy bevásárlóközpont felé, de a rendőrök lelőtték. A BBC azt írta, hogy egyes források szerint egy robbanómellénynek látszó tárgy is volt a támadón, de a BFMTV szerint ezt cáfolta a rendőrség. Az AFP egyik képe szerint a támadó mezítláb volt, és egy fekete, dzsellabának látszó ruhát viselt.

A helyi rendőrség kiírta a Twitterére, hogy egy akció van folyamatban, mindenki kerülje el a Hautes-Bruyères park környékét. A terrorellenes ügyészség munkatársai is a helyszínre érkeztek, de a nyomozást a créteil-i ügyészség vezeti.

(Borítókép: Rendőrök a Párizs közelében fekvő Hautes-Bruyeres parkban Villejuifben elkövetett késelés helyszínén 2020. január 3-án. Fotó: Christophe Petit Tesson / MTI / EPA)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport