Öten meghaltak, mikor egy orosz szállodában forró víz öntötte el az alagsort

2020.01.20. 09:27

Öt ember, köztük egy gyerek meghalt hétfőre hajnalban az oroszországi Perm egyik szállodájában, ahol a fűtési rendszer kilyukadt csövén át forrásban lévő víz öntötte el az alagsort, így az ott tartózkodókat is – írja az MTI. A holttestekre azután bukkantak, hogy kiszivattyúzták a vizet

az alagsori hostelből, AMELYNEK SEM ABLAKA, SEM VÉSZKIJÁRATA NEM VOLT.

Hatan égési sérüléseket szenvedtek, köztük két mentős is.

2020-01-20T080348Z 236128378 RC2KJE9JPAGZ RTRMADP 3 RUSSIA-ACCID
Fotó: Russian Emergencies Ministry / Reuters

A Káma folyó két partján fekvő város ipari negyedében, egy 1965-ben épült, ötszintes lakóházban kialakított alagsori szállóban az áldozatokra ömlött a forró fűtővíz, a beszámolók szerint esélyük sem volt kijutni – írta a Komszomolszkaja Pravda permi kiadása.

Az öt halálos áldozat közül hármat hivatalosan is azonosítottak, köztük a mindössze négy éves gyereket és 44 éves hozzátartozóját, vélhetően az édesanyját.

A hostel feletti lakóházban korábban is panaszkodtak arra, hogy az alagsori átalakítások miatt akadozik a fűtés. 

A hatóságok bűnvádi eljárást indítottak az ügyben. A két társtulajdonos – apa és fia – közül egyiküket szökéstől tartva őrizetbe vették – írta a Kommerszant.ru. Az épület szabálytalan átalakítása miatt már korábban is indult eljárás, tavaly pedig szintén elárasztotta a víz az alagsori hostelt, akkor azonban senki sem sérült meg.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport