Két ember meghalt egy texasi iskolai lövöldözésben

2020.02.03. 21:26 Módosítva: 2020.02.03. 23:49

Frissítés: Két nő meghalt, és egy kétéves kisgyermek megsebesült abban a lövöldözésben, ami a Texas A&M University-Commerce egyetem kampuszának lakóövezetében robbant ki hétfőn, írja a CNN

Az iskola Twitteren azt írta, a lövések a Pride Rock lakóövezetben dördültek el, a sebesültet pedig már kórházba szállították. 

Az egyetem egyik diákja helyi idő szerint 10:17-kor (magyar idő szerint 17:17-kor) értesítette az egyetemi rendőrséget arról, hogy lövöldöznek a lakóövezet egyik épületében. Mire a rendőrség odaért, már csak az egyik nő holttestét találták meg, mondta a riportereknek Bryan Vaughn rendőrfőnök.

„A szobában egy gyermek is volt”, mondta Vaughn. Szerencsére a kétéves gyermeknek már sikerült stabilizálni az állapotát a kórházban. 

A Dallastól kb. 100 km-re fekvő iskola környékén már nyomoz a rendőrség. Arról nem hoztak nyilvánosságra információt, hogy a két áldozat diák volt-e, sem azt, hogy volt-e közük egymáshoz. Vaughn arról sem adott tájékoztatást, mi motiválhatta az elkövetőt, azonban hozzátette, hogy „egyelőre úgy tűnik, nincs újabb fenyegetés”.

A hétfői napra felfüggesztették a tanítást, és arra kérték a diákokat és a személyzetet, hogy elővigyázatosságból vonuljanak fedezékbe. Két órával a lövöldözés után engedték szabadon a Pride Rock lakóit. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport