Szándékosan hajtott a tömegbe egy autós Németországban egy farsangi felvonuláson

GettyImages-1202994778
2020.02.24. 15:51 Módosítva: 2020.02.24. 18:29

 Többen megsérültek, amikor hétfőn egy autó belehajtott a tömegbe egy karneváli felvonuláson a németországi Hessen tartományban található  Volkmarsen városában - írja a Sky .

Egy ezüst színű kombi Mercedes hajtott a kisvárosban összegyűlt emberek közé, a gázolás szándékos volt az MTI által idézett, a baleset helyszínén nyilatkozó rendőrségi szóvivő szerint. A német kisvárosban a farsangi időszak legfontosabb napjaként számon tartott húshagyó kedd előtti hétfő (Rosenmontag) alkalmából tartottak felvonulást.

Az autó délután fél három körül nagyjából 30 métert tett meg az emberek között, a sofőr még gázt is adott, amikor behajtott közéjük. Több német lap is arról ír, hogy szemtanúk szerint úgy tűnt, mintha az autós direkt gyerekekre utazott volna. 

A tömegbe hajtó Mercedes sofőrjét, egy 29 éves, környékbeli, német állampolgárságú férfit a német rendőrség tájékoztatása szerint még a helyszínen elfogták és le is tartóztatták. A gázolás pontos indítéka még nem ismert. Egyelőre nincsenek arra utaló jelek, hogy tette merénylet, vagyis politikai vagy vallási indíttatású bűncselekmény.

Egy szemtanú a Bildnek azt mondta, hogy a gázolás után többen megpróbáltak rátámadni a sofőrre, a rendőröknek kellett megvédeniük a feldühödött emberek haragjától.

A rendőrség és a mentők nagy erőkkel vonultak a helyszínre. A rendőrség létrehozott egy információs portált, ahová várják a gázolásról készült képeket és videókat. A hatóságok ugyanis nyomatékosan kérik a szemtanukat, hogy ha van saját felvételük a történtekről, akkor azt ne a közösségi médiában tegyék közzé.

A rendőrség megerősítette azt a korábbi sajtóértesülést, amely szerint legalább 30 sérültje van a gázolásnak, nagyjából a harmaduk gyerek. A kórházba szállított sebesültek között többek állapota súlyos.

A volkmarseni eset nyomán elővigyázatosságból valamennyi Hessen tartományi farsangi felvonulást megszakították.

Volkmarsen Németország nyugati részén fekszik, Kassel és Göttingen térségében. A kisvárosban nagyjából hétezren laknak. A hétfői felvonulásra 1500 embert vártak a szervezők.

(Borítókép: Helyszínelők a volksmarseni autónál, ami belehajtott a karneválozókba a mai napon. Fotó: Uwe Zucchi/picture alliance / Getty Images Hungary) 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport