Amerikában 300 fölött a koronavírusos esetek száma, a keleti parton is van már halott

2020.03.07. 10:40

300 fölé emelkedett a koronavírusos esetek száma az Egyesült Államokban, ahol eddig összesen 17 ember halt meg a betegség miatt. A fertőzések jóval intenzívebben érintik az ország nyugati felét, de pénteken a keleti partról is jelentettek két halálesetet – írja a New York Times.

Az ország hatóságai 28 államban összesen 308 esetről számoltak be, ebben azonban még nincsenek benne azok a fertőzöttek, akiket a Grand Princess óceánjárón végzett tesztek után azonosítottak. A járvány leginkább Washington államot érinti, itt több mint 80 fertőzöttről és 14 halottról lehet tudni, közülük a legtöbben egy Seattle térségében található idősotthonban vesztették életüket. A keleti parton Floridában haltak meg ketten, a hatóságok szerint mindketten külföldön kapták el a vírust. Hawaiion és Utah államban is megjelent a vírus, a hatóságok szerint mindkét államban egy olyan ember lehet a fertőzött, aki korábban a Grand Princessen utazott.

A vírus miatt a nagyobb rendezvények megrendezése is veszélybe került. Shams Charania NBA-szakíró belső forrásokra hivatkozva arról írt, hogy a liga arról tájékoztatta a csapatokat, hogy ha a helyzet elfajul, fel kell készülniük arra, hogy az arénákba csak a személyzetet engedik majd be, a nézőket nem. A Los Angeles Lakers sztárja, LeBron James rögtön reagált is a dologra, és elmondta,

a közönség nélkül ő biztosan nem lesz hajlandó játszani.

Emellett 34 év után először le kellett fújni a texasi Austinban évente megrendezett South by Southwest (SXSW) fesztivált, miután a város polgármestere úgy ítélte meg, hogy az túl nagy kockázattal járna a mostani körülmények között.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport