Franciaországban már 2000 fölött a halottak száma

2020.03.28. 22:55

A francia kormány  szombaton közölte, hogy az országban 24 óra alatt 319-cel 2314-re emelkedett a koronavírus-fertőzés miatt kórházban elhunyt áldozatok száma, írja az MTI.

Franciaországban 37 575 regisztrált beteg közül 17 620-an vannak kórházban, közülük 4273-an intenzív osztályokon, ez pedig 486-tal több, mint péntek este.

Édouard Philippe miniszterelnök pénteken legalább április 15-ig meghosszabbította a március 17-én életbe léptetett kijárási korlátozásokat, amelyek a korábbi döntés értelmében kedden értek volna véget, és jelezte, hogy amennyiben szükséges, további hosszabbítás is lehet.

Őszintén és egyértelműen szeretném megmondani: a küzdelem csak most kezdődik, április első két hete nehezebb lesz, mint az elmúlt két hét volt

- mondta a kormányfő, valamint úgy fogalmazott, hogy a lakosság kijárási korlátozásaival a kormánystratégia két fő célja az intenzív osztályok kapacitásának további növelése és a járvány terjedésének és a súlyos esetek görbéjének lelapítása.

A miniszterelnök azt is jelezte, hogy több mint egymilliárd egészségügyi maszkot rendelt meg Franciaország Kínából és más országokból a következő hetekre, miután heti 40 millióra van szüksége a francia egészségügynek, és a francia ipar jelenleg csak heti 8 millió maszk gyártására képes.

Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik,
És vannak, akik az Indexet olvassák!
Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport