18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Kimondták Jeffrey Epstein társának bűnösségét

GettyImages-1330211190
2021.12.30. 07:19

Hat vadpontból ötben is bűnösnek mondta ki a bíróság Ghislaine Maxwellt, Jeffrey Epstein néhai üzletember egykori jobbkezét és barátnőjét – számolt be a CNN.

Az esküdtek szerint Maxwell szervezte a kiskorúak szexuális célú kereskedelmét, aki fiatal lányokat szervezett be, hogy utána gazdag férfiaknak kínálhassa fel őket.

Négy nő állítása szerint Ghislaine Maxwell ennek a folyamatnak a lebonyolításában kulcsszerepet vállalt. A vádlott mindent tagadott, védelme pedig arra épült, hogy egyedüli bűnösnek az azóta már meghalt Jeffrey Epsteint állítsa be. Védője a záróbeszédében úgy fogalmazott: Maxwell egyetlen hibája az volt, hogy kapcsolatban volt Epsteinnel.

Hogy mekkora büntetést kap majd, arról a bíró csak ezután fog dönteni. Ghislaine Maxwellt az öt vádpont alapján akár 65 év börtönre is ítélhetik, ami életkorára való tekintettel életfogytiglani büntetést is jelenthet.

Jeffrey Epstein korábban a börtönt is megjárta fiatalkorú lányok sérelmére elkövetett szexuális visszaélések miatt. 2019 nyarán ismét őrizetbe vették hasonló vádakkal, de annak az évnek az augusztusában holtan találták a börtöncellájában. A néhai nagybefektető a halottkém vizsgálata szerint öngyilkosságot követett el.

Az Epstein-botrányba belekeveredett András yorki herceg, a brit uralkodó fia is, akiről már évekkel ezelőtt szintén kiderült, hogy közeli üzleti és baráti viszonyt ápolt Jeffrey Epseinnel.

(Borítókép: Ghislaine Maxwell 2000-ben. Fotó: Mathieu Polak / Sygma / Getty Images)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport