Lelőtték a Tel-Avivban lövöldöző palesztin fegyverest

327W6G8-highres
2022.04.08. 07:15
Az izraeli biztonsági erők péntekre virradóan lelőtték azt a palesztin fegyverest, aki előző este Tel-Aviv belvárosi szórakozónegyedében legalább két embert megölt, és többeket megsebesített.

A Sin Bét belbiztonsági szolgálat közlése szerint a biztonsági erők egy jaffai mecset közelében találtak rá a merénylőre, aki tűzharcban életét vesztette. Az izraeli katonai rádió azt közölte, hogy a 29 éves férfit Raid Fathinak hívták, és a ciszjordániai Dzsenín lakosa volt. Fathi csütörtök este Tel-Aviv belvárosának több helyszínén is tüzet nyitott, a lövöldözésnek legalább két halottja és tíz sebesültje van.

A sebesültek húszas-harmincas éveikben járó fiatalok. 

Naftali Bennett miniszterelnök helyzetértékelő tanácskozást hívott össze. A Hamász és több másik palesztin szervezet üdvözölte a merényletet. Vasárnap rendkívüli ülést tartott Bennett vezetésével a biztonsági kabinet, ahol fokozott biztonsági készültséget rendeltek el az elmúlt időszak merényletei és a ramadán, a muzulmán böjti hónap miatt, amikor általában megemelkedik a terrorakciók száma.

(Borítókép: Törvényszéki szakértők nyomoznak a 2022. április 7-i lövöldözés helyszínén Izraelben. Fotó: Ahmad GHARABLI / AFP)