Kisiklott egy vonat Bécsnél

2022.05.09. 20:20
Hétfőn a kora esti órákban kisiklott, és részben felborult egy vonat Bécs közelében. A balesetben egy ember meghalt, többen pedig súlyosan megsérültek.

Kisiklott egy vonat hétfőn, 18 óra után a Bécstől délre található Münchendorf település közelében, a pottendorfi vonalon. A szerencsétlenségben egy ember életét vesztette, hárman súlyos, 11-en pedig könnyebb sérüléseket szenvedtek – közölte Andreas Zenker, az alsó-ausztriai Vöröskereszt szóvivője. A Heute szerint összesen harminc ember sérült meg különböző fokon.

A lap arról számolt be, hogy a Győr–Sopron–Ebenfurti Vasút Zrt. (GYSEV) egyik vonata siklott ki. A vasúttársaság Facebook-posztban figyelmezteti az utasokat arra, hogy az eset miatt az összes REX6-os vonatot az Ebenfurth és Bécs főállomás közötti útvonalon Gramatneusiedl felé terelik.

A Kurier azt írja, a három súlyos sérült között volt a mozdonyvezető is, akit mentőhelikopterrel szállítottak a meiedlingi baleseti kórházba.

Philipp Gutlederer, a helyi mentőszolgálat szóvivője szerint a balesetben egy kocsi felborult. A mentőegységek nagy erőkkel vonultak a helyszínre, négy mentőhelikopter is érkezett.

A sértetlen utasokat a Vöröskereszt szállította el a münchendorfi falusi katasztrófavédelmi központba.

Megszakadt a vonatforgalom az Achau és Münchendorf közötti útvonalon.