Újabb furcsaság derült ki a magát Madeleine McCann-nek valló nőről

2023.03.07. 20:36

A 21 éves Julia Faustyna, más néven Julia Wendell neve világszerte ismertté vált, amikor a fiatal lengyel nő február 14-én kijelentette: ő lehet Madeleine McCann, akinek kislányként sok évvel ezelőtt veszett nyoma Portugáliában. A hároméves korában eltűnt gyereket a hatóságok szerint valószínűleg meggyilkolták, de maradványai a mai napig nem kerültek elő, az évek alatt pedig rengeteg fiatal lány jelentkezett, azt állítva, hogy ő Madeleine McCann. Legutóbb Julia Faustyna állt elő ezzel.

Állítása szerint őt is elrabolhatták, mert nem sok mindenre emlékszik gyerekkori éveiből, és csak nemrég döbbent rá arra, hogy megeshet, valójában ő Madeleine McCann.

A lengyel Missing Years Ago szervezet közzétette Julia Wendell családjának nyilatkozatát. E szerint a család nagyon elkeseredett a kialakult helyzet miatt, és szerintük teljesen nyilvánvaló, hogy Julia nem Madeleine, amit fotókkal és emléktárgyakkal is igazolni tudnak. 

A lengyel hatóságok eközben vizsgálatot indítottak, hogy kiderítsék, igazat állít-e Julia Wendell arról, hogy ő a világ leghíresebb eltűnt gyereke. Pawel Noga, a wroclawi tartományi rendőrkapitányság munkatársa elmondta, hogy a családdal való találkozás után kizárták, hogy Julia Wendell lenne Madeleine McCann.

A magánnyomozó, aki a háromévesen eltűnt kislány utáni nyomozást vezette, azt állította, hogy elvégzett egy biometrikus azonosítást, amely nem talált semmiféle hasonlóságot Julia és Madeleine vonásai között.

Furcsa fordulat

Fia Johansson magánnyomozó – aki korábban az Egyesült Államokban segített a rendőrségnek eltűnt személyek felkutatásában – Lengyelországba utazott, hogy meglátogassa Juliát, és meghallgassa az állításait.

Johansson a kutatásai alapján kijelentette, 

Julia Wendellnek nincsenek kórházi feljegyzései életének első öt évére vonatkozóan abban a városban, ahol állítólag felnőtt.

 – írta a DailyStar.

Wendell korábban azt állította, hogy gyermekkora nagy részére nem emlékszik, és hogy sem a szülei, sem a testvérei soha nem kezelték családtagként. Azt is elmondta, hogy egy német pedofil bántalmazta, aki hasonlított Madeleine eltűnésének egykori gyanúsítottjára, Christian Brücknerre

Nagyon furcsa, hogy Julia egészségügyi kiskönyvében minden ötéves korától kezdődik

– mondta a nyomozó.

Hozzátette, a papírokon nincs orvosi aláírás, vagyis semmi sem utal arra, hogy bármilyen feljegyzést kivettek volna a nő aktájából.

Wendell szerint több bizonyíték utal arra, hogy nem hazudik, és ő az eltűnt kislány. Ilyen az is, hogy van egy Madeleine-éhez hasonló pötty a szemében, és hogy állítólag hallotta, amint az anyja arról beszél, hogy „elhozták”. Hozzátette, a szülei nem hajlandók DNS-tesztet elvégeztetni, annak ellenére, hogy kijelentették, Julia az ő lányuk.