Hivatalosan is eljárást indítottak az X ellen

2023.12.19. 11:47
Több eljárást indítottak az elmúlt időszakban Elon Musk közösségi média platformja, az X ellen. Az indoklás szerint ugyanis az megsértette az uniós jogokat a félretájékoztatást, a gyűlöletbeszédre, és az illegális tartalmakra vonatkozóan.

Elon Muskról, és különös megjegyzéseiről már korábban is írtunk, azonban most már valóban elmérgesedett a helyzete. Jogsértési eljárást indítottak vállalata, az X ellen, mivel az megsértette az új digitális szolgáltatásokról szóló törvényt (DSA) − írja a The Guardian.

Az augusztusban hatályba léptetett törvény most megfoszthatja a vállaltot globális bevételének 6 százalékától, vagy teljesen kitilthatja Európából, ha bizonyíthatóvá válik, hogy valóban megsértette azt. 

Az Európai Bizottság közlése szerint a törvény lényege, hogy az eljárás a jogellenes tartalmakra vonatkozó bejelentési-cselekvési mechanizmus működésére összpontosítson, amelynek keretében a rendőrség vagy más uniós hatóságok jogi utasítást adnak a tartalom egy órán belüli eltávolítására.

Ma hivatalos jogsértési eljárást indítunk az X ellen. Ennek oka, az illegális tartalmak és a dezinformáció elleni küzdelemre vonatkozó kötelezettségek feltételezett megsértése; az átláthatósági kötelezettségek feltételezett megsértése és a felhasználói felület megtévesztő kialakításának gyanúja

− fogalmazott Thierry Breton, a törvény végrehajtásáért felelős uniós biztos. 

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

MEGVESZEM