Árpád
-1 °C
9 °C

Rakétatámadás ért egy bagdadi piacot

2003.03.26. 12:46
Legalább tizenöt ember vesztette életét, amikor egy amerikai gép rakétája telibe talált egy bagdadi bevásárlóutcát. A helyszínen spontán Amerika-ellenes tüntetés alakult ki.
Legalább tizenöten meghaltak és harmincan megsérültek szerda reggel Bagdadban, amikor egy amerikai gép egy piacra lőtt ki levegő-föld rakétákat az iraki főváros északi részén. A helyi lakosok szerint a halottak száma akár a negyvenötöt is elérheti. Az amerikai gép egy vagy két rakétát lőtt ki a forgalmas területre helyi idő szerint fél tizenkettőkor. A délelőtti jelentések két erős detonációról számoltak be.

Tüntetés

A robbanásban három épület is súlyosan megsérült, a támadás helyén pedig spontán tüntetés alakult ki- jelentette a BBC. A több száz ember "Le Bushhal, éljen Szaddám" jelszavakat skandálta. Tudósítók szerint az újabb hiba egyre jobban a koalíció ellen fordíthatja a bagdadiakat.

A rakétatámadás előtt közölt jelentések szerint az erős homokviharok ellenére szerdára virradóra, majd szerdán reggel több légicsapás érte Bagdadot, de a támadások után viszonylagos nyugalom tapasztalható az iraki fővárosban. Az ITAR-TASZSZ orosz hírügynökség az al-Dzsazíra katari műholdas televízió jelentésére hivatkozva azt írta, hogy Bagdadban a látótávolság változatlanul nagyon rossz, nem több száz méternél.

A légicsapásokat követő viszonylagos nyugalom lehetővé teszi a bagdadiak számára, hogy híreket szerezzenek azokról a rokonaikról és barátaikról, akik a bombázások által sújtott városrészekben laknak. Az utcák forgalma az újabb légitámadás veszélye ellenére meglehetősen élénk.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Egzotikus élmények!

Amiről eddig álmodni sem mert. Luxus nyaralás, a világ legcsodálatosabb tengerpartjain.