Dömötör
12 °C
14 °C

Elfoglalták a bagdadi repteret

2003.04.04. 05:45
A Pentagon péntek reggel hivatalosan is bejelentette: az amerikai csapatok elfoglalták a Szaddám Nemzetközi repülőteret. Az amerikai légierő vigyázott arra, nehogy felsértse a kifutópályákat, így az utánpótlás közvetlenül a frontvonalra érkezhet.
A 3. gyalogsági hadosztály alakulatai elfoglalták a Szaddám Nemzetközi Repülőteret - jelentette be hivatalosan az amerikai hadsereg péntek reggel. A Bagdad központjától mintegy 20 kilométerre fekvő reptér elfoglalását először csütörtök este jelentette az ABC a reptér betonjáról bejelentkező helyszíni tudósítója.

Csekély ellenállás

Az amerikai csapatok viszonylag kevés ellenállásba ütköztek, a Pentagon már késő éjszaka a reptér "biztosításáról" beszélt, a hivatalos bejelentés késleltetését valószínűleg a háború első hetének elhamarkodott sikerjelentései okozták.

Akár négyszáz iraki áldozat

A CNN helyszíni tudósítója szerint 350-400 iraki katona veszthette életét, a Pentagon hivatalosan több mint 320 iraki áldozatról beszél. Az amerikai csapatok a támadó alakulat parancsnoka szerint nem szenvedtek veszteségeket. A harcokban tíz iraki páncélos megsemmisült.

Az iraki hatóságok az éjszaka folyamán hangosbeszélőkön szólították a környék polgári lakosságát a reptér védelmére - jelentette a CNN.

A központi parancsnokság jelentése szerint a reptér kifutóit megkímélték a bombázások idején, így az utánpótlást szállító gépek közvetlenül a frontvonal szomszédságában landolhatnak.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!