Judit
-2 °C
8 °C

Elrabolták az iraki kormányfő családját

2004.11.10. 20:05
Ijád Alávi három családtagját is elrabolták Bagdadban. A terroristák kivégzésükkel fenyegetőznek, ha 48 órán belül nem állítják le Fallúdzsa ostromát és nem engedik szabadon a bebörtönzötteket Irakban.
Elrabolták Ijád Alávi iraki miniszterelnök családjának három tagját - jelentette be szerdán a bagdadi ideiglenes kormány szóvivője. A kormányfő első unokatestvérét, annak feleségét és egy további rokonát hurcolták el kedd reggel bagdadi otthonukból ismeretlen fegyveresek, közölte George Szada szóvivő. A terroristák kivégzésükkel fenyegetőznek, ha 48 órán belül nem állítják le Fallúdzsa ostromát és nem engedik szabadon a bebörtönzötteket Irakban.

Ostrom, állapot

#alt#
Tekintse meg képeinket!
Alávi miniszterelnök hétfőn hatvannapos rendkívüli állapotot rendelt el Irakban a fokozódó erőszak és a készülő fallúdzsai ostrom miatt. A kormányfő nem sokkal később az ostromparancsot is kiadta a szunnita lázadók központjának számító várost körülzáró amerikai és iraki csapatoknak.

Fallúdzsa ostromára hevesen reagált a szunnita arabok legnagyobb politikai szervezete, a párt ideiglenesen felfüggesztette munkáját az iraki kormányban. A fallúdzsai harcok alatt a lázadók több összehangolt támadást is intéztek, kedden elfoglalták a szintén szunnita többségű Ramádi város központját. Több rendőrőrs ellen is támadást intéztek, többtucatnyi iraki rendfenntartóval végeztek.

Fallúdzsánál az amerikai tengerészgyalogosok a vártnál kisebb ellenállásba ütközve ellenőrzésük alá vonták a város nagy részét. A gyors sikerek ellenére az amerikai hadsereg parancsnokai elhúzódó utcai harcokra számítanak.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.