Judit
3 °C
6 °C

Amerikában is lesújthat az al-Kaida

2003.05.20. 15:35
Szaúd-Arábiában, vagy akár az Egyesült Államokban is terrortámadást követhet el a közeli jövőben az al-Kaida - jelentette a szaúdi és az amerikai hírszerzés. Az Egyesült Államok a fenyegetések miatt bezárta szaúdi külképviseleteit.
Újabb terrortámadásokat követhet el az al-Kaida Szaúd-Arábiában a közeli jövőben - jelentette be az Egyesült Államok. Az amerikai külügyminisztérium a fenyegetések miatt bezárta szaúdi nagykövetségét és konzulátusait is - írja a BBC. A bejelentés előtt a királyság washingtoni nagykövete figyelmeztette az amerikaiakat a Szaúd-Arábiában vagy akár az Egyesült Államok területén készülő akciókra.

A szaúdi és amerikai hírszerzők megnövekedett "terroristacsevelyt" hallgattak le az elmúlt napokban - nyilatkozta a BBC-nek Bandar bin Szultán herceg, washingtoni nagykövet. Véleménye szerint a beszélgetések a múlt heti merényleteken túlmutatóan újabb támadásokra is utaltak.

Erre utal az is, hogy a szaúdi hatóságok május 6-i rajtaütésük során a harmincnégy halálos áldozatot követelő rijádi hármas robbantásnál is véresebb merényletek elkövetésére készültek. A május eleji akcióban tűzharcba keveredett 19 al-Kaida tag közül hárman részt vettek a rijádi merényletekben is.

A nagykövet információi szerint egyébként a támadást elkövető al-Kaida sejtet megosztotta, hogy Oszama bin Laden szülőhazájában hajtanak végre merényletet. Egyes csoporttagok szellemi hátországuk elvesztésétől tartottak.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!