Elemér
5 °C
16 °C

Kilenc halott az argentin megmozdulásokban

2001.12.20. 14:07
Kapcsolódó cikkek (1)
Kilencen meghaltak az Argentínában kitört zavargások alatt, százharmincnyolcan pedig megsebesültek. A hivatalos argentin hírügynökség szerint a reggelre enyhül a feszültség a fővárosban. Az államfő elfogadta gazdasági miniszterének lemondását, kormányalakító tárgyalásokba kezdett.

Az áruházak és szupermarketek ellen intézett támadások következtében 9 személy életét vesztette, 138-an pedig megsérültek szerdán és csütörtökön Argentínában, ahol a gazdasági válságot súlyos zavargások kísérik.

A Télam hivatalos argentin sajtóügynökség csütörtök délelőtti jelentése szerint mindamellett a feszültség a reggeli órákra enyhülni látszott, legalábbis magában a fővárosban. A rendőrség, amelynek soraiban a sérültek száma 76, szerdán őrizetbe vett 551 személyt.

A haláleseteket a rendőrséggel történt összecsapások során leadott lövések idézték elő, vagy a kereskedők fegyveréből származó golyók.

Az argentin államfő Fernando De la Rua elfogadta gazdasági miniszterének, Domingo Cavallónak lemondását - a harmadik gazdasági tárcavezető egy évben -, és további, hírügynökségek által meg nem nevezett miniszterek lemondólevelét. Az új kormányról már tárgyalásokat kezdeményezett az államfő: az ellenzéki tömörüléshez fordult.

UTAZÁS kiállítás

Március 2-5. között a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban (x)

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.