Vilma
-7 °C
4 °C

Árkokkal akarják megállítani a terroristákat

2006.09.16. 11:01
Iraki vezetők árokrendszerrel kívánják körülvenni Bagdadot az elkövetkező hetekben, hogy ellenőrizzék a városba érkezőket, illetve az onnan távozókat - jelentette szombaton a The New York Times.

"Árkokat építünk Bagdad körül 60 mérföld (csaknem száz kilométer) hosszan, így ellenőrizni tudjuk a ki- és belépéseket, és átkutatni az embereket" - jelentette ki a lapnak Abdul-Karím Halaf iraki dandártábornok az amerikai újságnak pénteken adott interjújában. A lap szerint a tábornok elmondta, hogy 28 ellenőrző pontot állítanak fel a város határán a gépkocsik számára. A terv, amelyet az Egyesült Államok is jóváhagyott, heteken belül megvalósulhat. A The Washington Post egy amerikai katonai szóvivőre hivatkozva azt írta, hogy a az ellenőrző pontokat a Bagdadból kivezető főútvonalaknál állítják fel.

Szombaton egy öngyilkos merénylő egy amerikai-iraki közös járőr közelében hozta működésbe a gépkocsijába rejtett pokolgépet Bagdad Dúra negyedében, egy ember meghalt, huszonketten megsebesültek - közölte egy biztonsági illetékes, aki elmondta, a fővárosban összesen hárman haltak meg és huszonhatan sebesültek meg különböző támadásokban. A rendőrség szombaton közölte azt is: huszonnégy óra leforgása alatt 47 holttestet találtak Bagdad térségében, többségükön kínzás nyomai voltak láthatók.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Egzotikus élmények!

Amiről eddig álmodni sem mert. Luxus nyaralás, a világ legcsodálatosabb tengerpartjain.