Ambrus
-7 °C
3 °C

Saron kinyitotta a szemét

2006.01.16. 11:30
Meg nem erősített hírek szerint kinyitotta szemét Ariel Saron. A tizenkét napja kómában fekvő izraeli kormányfő a szemtanúk szerint látszólag felismerte környezetét. Szakértők mégis inkább a súlyos agykárosodást valószínűsítik.

Agyvérzése óta először, hétfőn kinyitotta a szemét Ariel Saron izraeli miniszterelnök, jelentette a hadsereg rádiója, a kormányfőhöz közel álló, de meg nem nevezett tisztségviselőkre hivatkozva. A nyilatkozók szerint egyes jelek arra utalnak, hogy Saron felismerte az ágya körül lévőket, de további részleteket nem közöltek.

A kormányfő tanácsadói egyelőre nem tudták megerősíteni a hírt.

Saronon vasárnap gégemetszést végeztek, hogy megkönnyítsék lekapcsolását a lélegeztetőgépről. A műtétre azért volt szükség, mert az orvosok attól tartottak, hogy az a műanyag cső, amely a miniszterelnököt a lélegeztető géphez kötötte, károsodásokat okoz, ha túl sokáig a torokban hagyják.

Az izraeli kormányfőt újabb CT-vizsgálatnak vetették alá, amelynek eredményeit egyelőre nem ismertették. Kívülálló szakértők szerint a gégemetszés és Saron tartós kómás állapota együtt arra utal, hogy agykárosodása jelentős.

A Jediót Ahronót vasárnap megírta, hogy Saront a sebészeti beavatkozás előtt ismét elaltatták. Szombaton este már leállították az altató-adagolást, hogy kihozzák a mesterségesen előidézett kómából, de a miniszterelnök ezután sem ébredt fel.

Ariel Saron január 4-én kapott súlyos agyvérzést, azóta többször is megműtötték.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!