Gábor, Karina, Ders
7 °C
21 °C

Meglincselték a sikkasztással vádolt polgármestert

2004.06.16. 06:39
Halálra kínozták Ayo Ayo lakói sikkasztással vádolt polgármesterüket. A politikust a bíróság ugyan felmentette, az ajmara indiánok azonban bűnösnek találták. Idén már a második polgármesterrel végeztek az önbíráskodó indiánok.
Meglincselte a tömeg egy ajmara indiánok lakta falu polgármesterét Bolíviában, akit a lakosok korrupcióval vádoltak - közölték igazságügyi és rendőrségi források. A La Paztól 80 kilométerre fekvő Ayo Ayo falu polgármesterét a tömeg azután ölte meg, hogy hétfő délután a La Paz-i legfelsőbb bíróság felmentette a sikkasztás vádja alól.

Benjamin Altamirano élettelen tetemére kedd reggel találtak rá a város főterén. A holttesten kínzások nyoma és égési sebek voltak - közölte William Alabe ügyész. A helyi lapok által idézett szemtanúk szerint a feldühödött tömeg egy cölöphöz kötözte, majd botokkal ütlegelte, kövekkel dobálta és felgyújtotta az áldozatot. A lincselők újságírókra és rendőrökre is rátámadtak. A Canal 7 televízió riporterét a fején sebesítette meg egy kő.

A polgármester egyik lánya szerint Benjamin Altamiranót, aki korábban többször is kapott halálos fenyegetést, ismeretlenek hétfő este La Paz városközpontjában elfogták és erőszakkal egy gépkocsiba tuszkolták. A bűnügyi rendőrség szóvivőjének tájékoztatása szerint a polgármester egyik ellenlábasát, Samuel Saturnino Apazát gyilkosság gyanújával letartóztatták.

Ayo Ayo mintegy ötven kilométerre fekszik a perui Ilave kisvárostól, amelynek korrupcióval és választási ígéretek be nem tartásával vádolt polgármesterét áprilisban szintén agyonverték ajmara indiánok. A lincselés az őslakos ajmara és kecsua indiánok hagyományos büntető módszere. Az elmúlt három év során tucatnyi tolvajt öltek meg így ajmara és kecsua indián lakosok.

Választott már utasbiztosítást?

Több mint 50 ajánlat, akár napi 161 Ft-tól!

Wellness hétvégék belföldön

A kényeztetés egész évben jár Önnek! Válasszon a legjobb ajánlatokból.