Mária
-6 °C
-2 °C

Pokolgép robbant egy bagdadi hotelnál

2004.05.25. 09:33
Az iraki rendőrség feltételezése szerint a kedd reggeli bagdadi pokolgépes merénylet elsődleges célpontja az ausztrál nagykövetség épülete volt, csak a robbanószerkezet a tervezettnél korábban lépett működésbe.
A gépkocsiba rejtett pokolgép egy szálloda mellett robbant fel. A detonációban legkevesebb öten megsebesültek, köztük egy tízéves fiú válságos állapotban van - közölte egy amerikai tiszt. A helyszínen két másik autó teljesen szétroncsolódott.

A Karma hotel az iraki főváros egyik forgalmas negyedében van, alig 100 méterre Ausztrália bagdadi nagykövetségétől és a közeli ausztrál katonai ellenőrző ponttól. Ebben a szállodában laktak korábban külföldi újságírók, és itt szálltak meg az ENSZ fegyverzetellenőrei a 2003 márciusában kitört háború előtt.

Az ausztrál misszió vezetője és a nagykövetség biztonsági főnöke egyaránt megerősítette az épület közelében történt nagy erejű robbanás hírét, és közölték: a kilenc ausztrál diplomata sértetlen maradt.

A szállodában nem keletkeztek jelentősebb károk, csupán ablakok betöréséről érkeztek hírek. A hotelben az alkalmazottak szerint a robbanás idején néhány egyiptomi és jordániai vendég tartózkodott, valamint egy ifjú iraki házaspár, ők az incidenst követően távoztak.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Értékeljen, nyerjen!

Van kedvenc légitársasága? Írja meg véleményét itt!