Sára, Márió
-12 °C
-1 °C

Bin Laden sugallatára robbantottak

2003.07.10. 08:04
A "hitetlenek, az iszlám ellenségeinek" elrettentése volt a kétszáz halálos áldozatot követelő bali robbantás célja - vallotta a támadás értelmi szerzőjének tartott terrorista a robbantások kapcsán indult büntetőperben. A támadást az al-Kaida kapcsolatokkal vádolt Dzsamáa Iszlámíja vezetőinek esküje alapján, bin Laden sugallatára követték el.
Oszama bin Laden vallási parancsának sugallatára és a Dzsamáa Iszlámíja terrorszervezet vezetőinek esküje értelmében követték el a közel kétszáz halálos áldozatot követelő bali robbantásokat tavaly októberben - derült ki Wan Min bin Wan Mat, a robbantás értelmi szerzőjének tartott terrorista írásos vallomásából.

Az indonéz és az amerikai hatóságok a Dzsamáa Iszlámíját tartják a robbantások elkövetőjének.

A terroristacsoport az amerikai hírszerzés gyanúja szerint közvetlen kapcsolatban áll az al-Kaidával. Bin Wan Mat vallomása ha közvetlen bizonyítékot nem is jelent a kapcsolatra, elvi együttműködésről árulkodik.

A jelenleg börtönbüntetését töltő bin Wan Mat szerint a robbantásokat "figyelmeztetésnek szánták a külföldieknek, amerikaiaknak, ausztráloknak, akik lábukat Bali szigetére tették, és akiket hitetleneknek, az iszlám ellenségeinek tekintenek".

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.