Simon, Szimonetta
1 °C
12 °C

Őrizetben a bali robbantás gyanúsítottja

2002.10.19. 11:59
Letartóztatta az indonéz rendőrség Abu Bakar Basirt, a Dzsemáa Iszlámija nevű muzulmán szervezet szellemi vezetőjét, aki a gyanú szerint kapcsolatban áll az Al-Kaida terrorszervezettel és feltételezések szerint köze volt az egy héttel ezelőtti, száznyolcvan halálos áldozatot követelő bali robbantáshoz.
Az indonéz rendőrség szombaton letartóztatta Abu Bakar Basirt, a terrorakciók elkövetésével vádolt Dzsemáa Iszlámija nevű muzulmán szervezet feltételezett szellemi vezetőjét.

A muzulmán vallási vezetőt, akit azzal gyanúsítanak, hogy kapcsolatban áll az al-Kaida nevű terrorszervezettel is, szombaton akarta kihallgatni a rendőrség. Abu Bakar Basír azonban - ahogy azt előre jelezte is, - egészségi állapota miatt nem jelent meg a kihallgatáson. Basírt egy jávai kórházban ápolják

A rendőrség szóvivője közölte, hogy a 64 éves Basírt előreláthatólag legalább 24 órán át tartják majd őrizetben. Korábbi idézése nem a Bali szigetén végrehajtott robbantásokkal, hanem a 2000-ben indonéziai keresztény templomok ellen elkövetett bombatámadásokkal kapcsolatos.

Visszatérés a paradicsomba

Egy újabb kaland előszobájába léptünk, mikor kis kocsink megindult Christchurch felé.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.