Ágnes
-13 °C
0 °C

Berlusconi képével nem vezet buszt

2004.04.09. 16:17
Egy hagyományosan baloldali olasz városka buszvezetője nem hajlandó a Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök választási plakátjával ellátott buszt vezetni. Mint mondta, nem politikai meggyőződése vezette a lépésre, hanem saját és utasai biztonságát félti.
Silvio Berlusconi olasz kormányfő egy buszon elhelyezett választási plakátja arra késztetett egy buszsofőrt a toscanai Massa Carrara városában, hogy megtagadja a szolgáltba lépést.

Giuseppe Mosti nem akart elindulni azzal a busszal, amelyen a Berlusconi-plakát díszelgett, s kijelentette: nem akarja, hogy valaki kővel dobálja meg az autóbuszt, amint az már néhány évvel ezelőtt megtörtént. A hatvan éves Mosti azt állította, hogy biztonsági okokból és nem politikai nézetei miatt jutott erre az elhatározásra, mondván, hogy "nem óhajtja magát és az utasokat veszélynek kitenni".

Nem kizárt, hogy a tömegközlekedés akadályozása címén vádat emelnek Mosti ellen, aki 25 éve dolgozik a hagyományosan baloldali beállítottságú Massa Carrara közlekedési társaságánál.

Berlusconi a júniusi EU-választásokra való tekintettel nagyszabású kampányba kezdett és gigantikus méretű plakátokon hirdeti csaknem három éves hivatali idejének eredményeit.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Álom Nászút

Felejthetetlen élmény várja a világ legszebb tengerpartjain.