Vince, Artúr
-11 °C
-1 °C

Hét amerikai halott a lezuhant helikopterben

2003.04.03. 09:00
Kézifegyverekkel lőttek le az irakiak egy Blackhawk szaálítóhelikopter Kerbalánál. A gépen tartózkodók közül heten meghaltak, négy túlélő katonát kimentettek.
Hét amerikai katona vesztette életét, miután helikopterük lezuhant - jelentette a CNN. A Pentagon első feltételezései szerint a tizenegy tengerészgyalogost szállító UH-60-as Blackhawk helikoptert kézi fegyverekkel lőtték le az irakiak.

A gép lezuhant, heten azonnal életüket vesztették. A védelmi minisztérium közlése szerint a négy túlélőt már sikerült kimenteni.

Az amerikai hadsereg katari központi parancsnoksága megerősítette a védelmi minisztérium beszémolóját, ám Tom Bright ezredes, a tengerészgyalogság vezérkari tisztje szerint a Blackhawk csak hat katonát szállított. Bright nem tudott biztosat mondani az áldozatok számával kapcsolatban - jelentette a CNN.

Kerbalánál zajlott a háború eddig legkeményebb szárazföldi ütközete, az amerikai 3. gyalogsági hadosztály alakulatai gyakorlatilag megsemmisítették a Köztársasági Gárda Bagdad és Medina hadosztályát.

Az amerikai hadvezetés szerdán már Kerbala elfoglalásáról számolt be. Szinte biztos azonban, hogy a Bagdadtól nyolcvan kilométerre fekvő városban a Szaddám Fedájín Baasz párti milícia civil ruhás fegyveresei gerillaakciókat hajtanak végre.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!